Wandelen vanaf Kattenberg

Tussendoortje

We waren een dagje op pad met overnachting en onderweg maakten we een wandeling in de buurt van Markelo. Deze keer bij de Kattenberg die trouwens zo plat is als een dubbeltje. We namen de oranje route. Een groot deel van het pad loopt langs de Schipbeek, die verderop het Twentekanaal kruist. Een flinke beek met hier een daar een stroomversnellinkje of een vistrap. Heel erg opwindend is de route niet. We hebben ook een paar mooie boerderijen gezien met mooie houtwallen. Gewoon even lekker gelopen. Toch hebben we niet heel erg opgelet want de blog die hierbij als link geplaatst is, is veel enthousiaster.

We eindigden bij de camping die bij het beginbord ligt. Een koffietje en daarna weer op pad naar onze bestemming: Zutphen.

De Schipbeek

Afbeelding
Kattenberg Schipbeek met vistrapje

De loop

Het maakt niet echt uit waar het water vandaan komt en waar het heen gaat, maar met zo'n kaartje is het weer wat interessanter. De Schipbeek is lang. Hij wordt gevoed door de Buurser Beek en die kennen we hier natuurlijk. Hij kruist het Twentekanaal en mondt uit in de IJssel.

Het ballonnetje op de kaart hieronder is precies op de brug die je op de bovenste foto ziet.

  De brug over de Schipbeek

Afbeelding
Kattenberg Boerderij onderweg

Boerenland

Je loopt hier grotendeels door boerenland en weinig door de bossen. Het is niet een route van Truus Wijnen, maar zeker de moeite waard om hem eens te lopen.

Afbeelding
Kattenberg Boerderij 2 onderweg
Kattenberg boerderij met eiken onderweg

De route

We liepen de oranje route.

Kattenberg oranje route

  Foto’s

Kattenberg Schipbeek met vistrapje
Kattenberg, de Schipbeek
Kattenberg oranje route
Kattenberg boerderij met eiken onderweg
Kattenberg Boerderij 2 onderweg
Kattenberg Boerderij onderweg
Trefwoord